Milkaid, tablete za žvakanje

Milkaid, tablete za žvakanje sa enzimom laktaza

Smanjuju simptome laktozne intolerancije kod dece starije od 6 godina i odraslih osoba.

60 i 120 tableta

Kako Milkaid deluje?

Milkaid su tablete za žvakanje sa enzimom laktaza.

Intolerancija na laktozu je poremećaj varenja izazvan nemogućnošću probave laktoze, glavnog ugljenog hidrata u mlečnim proizvodima.

Čak i konzumiranje manjih količina mlečnih proizvoda može izazvati različite simptome – lakše i teže – uključujući nadutost, proliv i grčeve u stomaku. Osobe sa ovim problemom jednostavno nemaju dovoljno enzima laktAze, koji je potreban za varenje laktOze (razlika u jednom slovu namerno naglašena).

Enzim laktAza je potreban za razgradnju laktoze u glukozu i galaktozu, koji se potom mogu apsorbovati u krvotok i iskoristiti za energiju. Bez dovoljne količine enzima laktaze, laktoza se slobodno kreće kroz creva nerazgrađena i izaziva probavne smetnje. Nerazgrađena laktoza u debelom crevu fermentira  uz pomoć bakterija  formirajući kratke lance masnih kiselina i gas. To izaziva bol, nadimanje i nadutost.su nadutost, poremećaj varenja, grčevi, proliv…

Ona se nalazi i u majčinom mleku i skoro svi su rođeni sa sposobnošću da je svare. Vrlo se retko intolerancija na laktozu sreće kod dece mlađe od pet godina.

Procenjuje se da je oko 75% svetske populacije intolerantno na laktozu. Rizik varira između zemalja, a istraživanja pokazuju da intolerancija na laktozu pogađa 5–17% Evropljana, oko 44% Amerikanaca i 60–80% Afrikanaca i Azijata.

Kako se Milkaid primenjuje?

Milkaid su tablete za žvakanje sa enzimom laktaza i potrebno  je sažvakati 2 tablete pre obroka koji sadrži laktozu, do 3 puta dnevno. Po potrebi povećati broj tableta po obroku, ali ne više od 6. zavisno od sastava obroka.
Namenjen je deci starijoj od 3 godine i odraslim osobama.

Upozorenja:

Ne preporučuje se osobama preosetljivim na sastojke proizvoda, kao ni deci ispod 3 godine. Trudnice i dojilje treba da konsultuju lekara pre upotrebe proizvoda.

Pakovanje:

120 tableta( 78g)
60 tableta (39g)

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja:

Milkaid, 60 tableta 18202/2021 od 17.02.2021.
Milkaid, 120 tableta 18202/2021 od 17.02.2021.

Šta su crevni grčevi?

Kako umiriti bebe s crevnim grčevima?

Kako koristiti Colief Infant Drops s mlečnom formulom?

Šta su Colief Infant Drops?

Zašto bebe plaču?

Kako Colief Infant Drops deluju?

Kako i kada prestati sa primenom Colief Infant Drops?

Kada trebam potražiti stručnu pomoć u vezi plakanja bebe?

Kako koristiti Colief Infant Drops ukoliko dojim bebu?