Vitamin D3 Colief kapi

ZA ONLINE KUPOVINU   VITAMIN D3 COLIEF  MOŽETE PORUČITI KLIKOM NA SLIKU ILI NA

www.newmed.rs


Vitamin D3 Colief  kapi

Dnevna doza vitamina D3 specijalna formulacija za bebe, decu i celu porodicu

Vitamin D3  Colief  kapi za celu porodicu  sa vitaminom D3 su dodatak ishrani. Obezbeđuju preporučene doze vitamina D3 koji doprinosi normalnom rastu i razvoju kostiju i zuba kod beba,dece, i dobar imunitet  cele porodice.

Sve je značajnija uloga vitamina D3 u održavanju imunološkog sistema u organizmu beba, dece i odraslih osoba.

Određene količine vitamina D3 se proizvode u organizmu bebe i odrasle osobe izlaganjem tela suncu , delom se unose adekvatnom ishranom,međutim, te količine najčešće nisu dovoljne, posebno u zimskim mesecima, kada je potrebno uneti dodatne količine vitamina D3 u organizam.

Zašto je potrebno unositi vitamin D3 u organizam?

Najčešći razlozi nedostatka vitamina D u organizmu deteta i odraslog čoveka su smanjena proizvodnja vitamina D u koži usled smanjene  izloženosti sunčevim zracima u zimskim mesecima,preteranog korišćenja krema sa zaštitnim faktorima,preteranog pokrivanja kože odećom..

Kapacitet za proizvodnju vitamina D u organizmu se smanjuje sa godinama, kako se metabolizam usporava, ali je i češće smanjen  kod osoba tamnije puti..

Ostali razlozi smanjene proizvodnje vitamina D u organizmu mogu biti posledica dugotrajnih dijeta ili nekog drugog oboljenja…

Najnovije preporuke pedijatara su da je neophodno povećati dozu vitamina D za decu od rođenja do 18. godina života na 400 IJ vitamina D3 na dan.
S obzirom da se vitamin D3 bolje apsorbuje i da povećava nivo aktivne forme vitamina D za 3 puta više, preporučuje se primena vitamina D3 i to 1 kap kod novorođenčadi ili 2 kapi kod prevremeno rođene dece.

Sa primenom preparata vitamina D3 treba početi odmah po rođenju, jer se tokom trudnoće ne stvara u dovoljnoj količini kod dece i ne prolazi kroz placentu, odn. sa majke na dete. Majčino mleko ima male količine vitamina D, tako da je jedna od retkih prednosti mlečnih formula što se u njih dodaje vitamin D.

I pored toga su preporuke Američkog Pedijatrijskog Društva da preparate vitamina D treba davati deci koja su na prirodnoj, ali i na veštačkoj ishrani, i nastaviti sve dok dete ne konzumira dnevno 1 l mleka obogaćenog vitaminima ili 1 l mlečne formule.
Poslednjih godina se otkrivaju nove funkcije vitamina D i jedna od najvažnijih je njegov efekat na imunski sistem. Pokazano je da vitamin D smanjuje hronično zapaljenje, što se posebno odnosi na alergijske bolesti kao što su alergijska kijavica ili astma, kao i autoimunske bolesti tipa multipla skleroza ili reumatoidni artritis.

Takođe vitamin D podstiče umnožavanje ćelija imunskog sistema.

Vitamin D3 Colief kapi  su specijalno formulisane za bebe,decu i celu porodicu u cilju zadovoljavanja preporučenih dnevnih potreba za vitaminom D3 i u stanjima povećanih potreba organizma za vitaminom D3.

Vitamin D3 Colief  kapi za celu porodicu  su pakovane u bočice od 20 ml, sadrže 740 kapi ( 200 IJ vitamina D3  u jednoj kapi).

Ne sadrže pojačivače ukusa,veštačke boje, zaslađivače ni konzervanse.

Mogu se dati bebi direktno u usta ili se pomešati sa hranom i/ili pićem.

Preporuke za primenu Vitamin D3 Colief kapi:

  • 2 kapi dnevno za bebe i decu
  • 5 kapi dnevno za trudnice
  • 5-10 kapi dnevno za odrasle osobe

Zdravstvene preporuke:vitamin D3 se preporučuje svim bebama od 15-tog dana  pa do 5.godine,(neophodna je konsultacija sa pedijatrom oko doziranja ukoliko se koristi mlečna formula koja već sadrži vitamin D), svim trudnicama i dojiljama, kao i ostalim odraslim osobama, posebno tokom zimskih meseci i u sezoni virusnih infekcija.

Ne preporučuje se prekoračenje propisanih doza.

Vitamin D3 Colief kapi  nisu zamena za pravilnu ishranu i način života beba, dece, trudnica,dojiljai odraslih osoba.

Ukoliko imate neku nedoumicu oko primene Vitamin D3 Colief kapi , konsultujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom.